Youetta Visser

Youetta Visser (1962/jurist) is een duurzame en sociaal betrokken dagvoorzitter, ideaal voor inhoudelijke en verbindende bijeenkomsten. Als ervaren multidisciplinaire wetenschappelijk onderzoeksleider én cabaretier en weet ze feilloos inhoud met humor te combineren. Ze is expert op maatschappelijke kennisprojecten en presenteert graag bij maatschappelijke organisaties, wetenschappers en overheden, rond sociale thema’s als duurzaamheid, circulaire economie, erfgoed, mensenrechten en kunst. Met haar ervaring tilt ze uw programma naar een hoger plan. In slimme en toegankelijke interactie met de zaal zet ze daarna de aanwezigen (letterlijk) in beweging.  Strategisch weet ze op inhoud iedereen te enthousiasmeren tot samenwerking en innovatie.

Tijdens de bijeenkomst zorgt Youetta er voor dat sprekers tot hun recht komen en het programma vaart houdt. Het zijn vaak bijeenkomsten die bijblijven. En dat is precies de bedoeling.

Naast dagvoorzitter is Youetta ook programmeur, trainer en projectadviseur voor wetenschappers, NGO’s en kunstenaars. Daarnaast schrijft ze artikelen en boeken en neemt regelmatig – al dan niet in opdracht- een satirisch filmpje op.